Reporter de teren

“Ma numesc Agoston Astrid Patricia, am 20 de ani si desenez de 16 ani.Am organizat aceasta expozitie din pura placere, iubesc absolut tot ceea ce tine de arta, sa tatuez si sa pictez. Daca fac macar cativa oameni sa se regaseasca in lucrarile mele, atunci pot declara ca sunt fericita, pentru ca inseamna ca imi fac datoria de artist” declara tanara artista lugojeanca.

Vernisajul a cuprins peste 40 de lucrari ale artistei, unde ea se joaca cu lumini si umbre si nu numai, fiind realizate cu emotie interioara, cu stare, iar desenele sunt dovada vie a acestui lucru“, titreaza publicatia locala “Redesteptarea

 

Colega noastra Adriana, a fost la fata locului si i-a luat un interviu in exclusivitate, pentru Radio Activ.

Adriana: Astrid, cand ti-ai dat seama ca doresti sa faci pictura?

Astrid: De cand am invatat sa tin creionul in mana.

Adriana: Daca nu faceai pictura, ce ai fi facut acum?

Astrid: Chiar daca m-as mai naste de 1000 de ori, tot pictura as alege sa fac. Iubesc tot ceea ce tine de arta!!

Adriana: Ai momente cand nu iti iese deloc ceea ce vezi cu ochii mintii si abandonezi lucrarea?

Astrid: Niciodata nu voi reusi sa reproduc ceea ce am in cap. Asta este un blestem al artistilor!!

Adriana: cat de mult te lasi influentat de parerea celor din jur?

Astrid: Pictez, desenez si tatuez din suflet. Parerea celor din jur nu ar enicio influenta.

Adriana: Te tenteaza sa incerci si alta forma de exprimare artistica?

Astrid: Practic deja aproape toate formele, de la graffiti, carbine, creion, vopsea in ulei si pana la tatuaj.

Adriana: Se poate trai in Romania doar din pictura?

Astrid: Se poate trai oriunde daca faci ceea ce iubesti.

 

Succes ii uram si noi, echipa Radio Activ!

LA MULTI ANI, Dida Dragan!!

Dida Drăgan (nume complet: Didina Alexandra Drăgan, n. 14 septembrie 1946, Jugureni, Dâmbovița) este o solistă vocală și autoare de versuri din România. Este absolventă a Școlii Populare de Artă, clasa Florica Orăscu.

Își face debutul la Concursul de interpretare București ’71 obținând premiul I, cu piesa „Vechiul pian” de Vasile V. Vasilache.

În anul 1972, obține locul I la Festivalul Național de Muzică Ușoară de la Mamaia, la secțiunea Interpretare.
În anul 1974, la Dresda obține premiul pentru cel mai bun solist al festivalului și premiul al III-lea pentru interpretarea piesei „Ca-n poveste” de Petre Magdin.
În 1975 participă la Concursul Internațional „Cupa Europei” de la Knokke, Belgia și obține premiul special „Cupa Intercontinentală”.
Câștigă 15 ediții ale emisiunii „Schlager Studio” din Germania, editează discuri la Amiga Records și este solicitată să cânte în Berlinul de Vest.
Face turnee în Cehoslovacia, Polonia, Bulgaria, URSS, Belgia, Danemarca, Japonia.
La Tokio este finalistă la Festivalul Internațional al Cântecului de la Tokio cu piesa „Sămânța nemuririi” de Radu Șerban.
Participă la Festivalul de Muzică Ușoară Mamaia’85 cu piesa „Leagănul meu” (Muzica: Horia Moculescu) care obține Trofeul Mamaia la secțiunea „Creație”.
Are colaborări cu formațiile Mondial, Romanticii, Roata, Sfinx, Monolit și Roșu și Negru.
Colaborează cu compozitori ca Liviu Tudan, Petre Magdin, Anton Șuteu cu care a și lansat în 1986 un album de autor.
Scrie unele din textele cântecelor; colaborează de asemenea cu poeta Daniela Crăsnaru.
În 2003 primește în cadrul Festivalului Național de Muzică Ușoară de la Mamaia, Diploma de Excelență pentru întreaga activitate din partea Consiliului Județean Constanța.
Este supranumită „Vocea de flacără a rock-ului românesc”.
În 1990 începe cariera politică în cadrul PNL, alături de Dinu Patriciu.
Din iunie 2007 este membru în Consiliul de Administrație al TVR.

Sursa: wikipedia

 

https://www.youtube.com/watch?v=FnV8F0uwIGU

La 15 septembrie 1890 se nastea Agatha Cristie

Agatha Mary Clarissa, Lady Mallowan, (născută Miller15 septembrie 1890 – 12 ianuarie 1976), cunoscută în general ca Agatha Christie, a fost o scriitoare engleză de romane, povestiri scurte și piese de teatru polițiste. A scris și romane de dragoste sub pseudonimul Mary Westmacott, dar acestea sunt mai puțin cunoscute, nebucurandu-se de acelasi succes la public. Operele sale, în principal cele ce au ca personaje principale pe Hercule Poirot sau Miss Jane Marple, au făcut ca Agatha Christie să fie numită „Regina Crimei”, ea fiind considerată ca unul dintre cei mai importanți și inovativi autori ai genului.

Agatha Christie a fost numită de către Guinness Book of World Records, printre alții, ca cel mai vândut scriitor al tuturor timpurilor, împreună cu William ShakespeareUNESCO consideră că ea este actualmente autorul individual tradus în cele mai multe limbi (cel puțin 56), fiind depășită doar de operele colective ale corporației Walt Disney Productions.

Până în 2006, cărțile sale s-au vândut în două miliarde de exemplare, în întreaga lume[4]. Agatha Christie a publicat 80 de romane și nuvele și 19 piese de teatru, traduse în peste 70 de limbi.

Sursa: Wikipedia

Opere semnificative:

Hercule Poirot
Cine l-a ucis pe Roger Ackroyd
Misterul de la Sittaford
Pericol la End House
13 la cină
Crima din Orient Express
Ucigașul ABC
Cu cărțile pe masă
Moarte pe Nil
Chiparosul trist

This is custom heading element with Google Fonts

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

This is custom heading element with Google Fonts

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

This is custom heading element with Google Fonts

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.